05/22/15 07:55
(http://pik.bg)

Няма сливане на болници, съкращаваме администрацията, увери шеф на болница

Няма сливане на болници, съкращаваме администрацията, увери шеф на болница

Няма сливане на болници, тайна среща не е имало. Имало е официална среща. Тя беше в Министерство на здравеопазването по ранно следобедно време, в 14 часа.

Това увери в сутрешния блок на Би Ти Ви директорът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев по повод обединяването на директорите на 9 столични болници в Гражданско дружество. „Става въпрос за създаването на едно гражданско дружество. Болниците си остават самостоятелни, но създават едно сдружение, с цел управление на немедицински дейности“, категоричен бе Начев. И да ми предложат такова нещо, няма да го приема, отговори той на въпроса ще оглави ли 9-те болници. Тези лечебни заведения, по думите му, ще изберат свой управител.

Естествено в болниците ще има съкращение на администрация и това е целта – да се съкратят разходите за администрация. Цели се да се облекчи дейността, допълни лекарят. В никакъв случай обаче, подчерта той, не се говори за съкращаване на медицински персонал. Междувременно в Русе започнаха протести на лекари срещу идеята за сливания. „Нашето желание е да продължим да работим така, както сме работили досега“, категорични са медиците. Очаква се в Русе да пристигне здравният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване