05/22/15 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Няма такъв премиер, елате ни вижте…

 Неотдавна абсолютният властелин на България изпрати зов за завръщане към българските специалисти от чужбина. „България е най-доброто място за инвестиции, а нашите ИТ специалисти са най-добрите“, похвали се Той. Всичко това, разбира се, се дължи единствено на него. Дори не си правим труда да открием връзка между действителността и изявлението. Но, обективно погледнато, няма как всичко да не е „най-“ в Неговата страна. За да подсили думите си, Той направи демонстрационен полет до Лудогорието. Поводът е откриването на една чутовна пейка на трибуните на някакъв стадион. Това събитие от междуконтинентално значение беше посетено от твърде образованият български премиер с вертолет. Пред него стоят задачи с невероятна сложност, с тях могат да се справят само няколко велики личности от хилядолетната човешка история, а само Той може да се справи с тях. Откриването на пейка на север, полагането на къшей асфалт на юг, изискват жертви от героя на нашето време — само хвърковатостта му го спасява, засега. Не могат да се пропускат толкова важни събития ей така!? Ако някой някъде измисли телепортирането, то заради Него ще да е.

Световните лидери за Него

„Ти имаш само победи, никога загуби. Ти си най-оцеляващият политик“ възкликнал бивш френски президент за наший герой. Това бе съобщено от добре платените с държавни пари пиари, за които суперлативът е най-често използваната степен колчем стане дума за Него. Всяко нещо и повод се превръща в мощно пропагандно оръжие, което цели да възвеличае Него – премиерът-слънце. Обикновеното „добър ден“ никак не е толкова обикновено, когато е отправено към Него, тогава то е велико знамение и оценка за Неговите неоценими качества. Берлускони с педи му силата мери, Саркози го поръси с ласкателство, Меркел го в уста целуне бърже, а той ги гледа, мил, засмен, величествен. Няма такъв премиер на света. Той е най-големият и всички държавни лидери се надпреварват да се снимат с него, за да могат да се фукат пред избирателите си. Това е като да се докоснеш до Светия Граал или до Папата, както сам той милостиво ни рече.

Кохорта великани

Той е заобиколен от Титани, на които стъпва по рамената и затуй вижда толкоз надалеч и управлява толкоз мъдро. Да вземем например “краварката леля Дойна” от министерството на регионалното развитие и благоустройството – какви магистрали строи само!? За чудо и приказ! Пък като ти заобяснява какви чудеса ще направи по плажовете с навят върху им пясък. Все едно мед й капе от устата. Всички слушатели онемяват, остават със зинали уста срещу лелята и я гледат точно в една точка (може и две). Няма да е справедливо да не споменем по този повод и една свита женица, която всеки нормален човек би й отстъпил място на опашката като на инвалид, умствен. Тя отговоря за природата и първоначално с леля Дойна защитиха честните български инвеститори на плажа Корал, където нямало никакви нарушения и всичко било повече от законно. Но след като Той им се обади… Леле какви нарушения откриха само. То не бе закона за биологичното разнообразие, но също и на закона за човешкото безобразие.

Бойко Борисов и министрите му режат лентичка на трибуна на стадион, построена с държавни пари. Снимка: Булфото

Пък да ви разправям ли за оня дембел от Париж, който след като си платил да го изложат в Лувъра, изкара мероприятието най-големия подвиг за 1300 годишната българска история? А за бай Тошо (Танев) от просветното министерство? Дето поставя всички учени по местата им. Разрезът, който направи на фамилните имена и носенето им, анализът на пътешествията и заслугите на различни учени в разнообразни науки ще остане в историята като Тодортаневщина – галактическо достижение на българската научна мисъл.

Перлата в короната

Все бяхме гледали елитни министри, но пък такова чудо не бяхме виждали. Акцентуираният министър, този здравеопазен вълшебник, надмина всички с реформите си. Така възрадва изстрадалий народ със забраната за навлизане на линейки в гетата, че за малко Го превари по рейтинг. Веднага се разправи с нахалните директори на болници, които не му сторват поклон и искат да модернизират оборудването си. Игривият министър с шалчето се оказа благосклонен към лобито, което се е оформило около точенето на няколко милона евро към един кибер-нож в Турция, какъвто не трябва да бъде допуснат в България и да прекъсне паричния поток.
Лекарят с блеснал поглед самоотвержено защити и една болница, където бият бебета. Практиката му го е научила, че боят винаги помагал, та няма как това бебе да е някакво изключение. Вечно мрънкащите и недоволни са реално истинските виновници. Неговият зам.-министър, като бивш директор на това лечебно заведение, е направил невъзможното тази болница да получи заслужено отношение. Резултатът е рекорд в извънредното финансиране от обществения фонд.

Консерватизмът и корупцията

Столетия след успешното съчетаване на пиратството и пуританството, по сведения на класици, Неговото правителство откри подобна хармония и между консерватизма и корупцията. Християн-демократичните ценности, спестовността и най-паче развитието на индивида. Това се оказа една толкова райска смес, че се изпуснаха значителни количества райски газ. Флуидът предизвика нечувана еуфория у кметовете на Хасково, Пазарджик, Видин, Ботевград, Неделино, Петрич и още много знайни и незнайни герои, които така развиха бурно градовете си, та за няколко години благосъстоянието им порасте с няколко века. Така консервативните идеали за еволюцията на отделни индивиди възтържествуваха при точно определени индивидууми. Тук, народът все още поглъща с охота онези истории за богатата тъща и бездетната леля.

Незнанието е сила

Вие, знаете ли, че като си купите билет за опера и ви пуснат в залата, сте извършили най-голямата културна революция в Млечния път? А знаете ли, че най-добре се правят реформи като се уволняват кадърните мениджъри и се издигат партийните бездарници? Поне да бяхте чули за успешното съчетаване на консерватизъм и корупция!? Всичко това ви се предлага тук, в Неговата страна. Елате и вие, за да се откъснете от неуспешните модели на високо заплащане, справедливост и ред, за да усетите успешното сближаване между скот и стопан, да се запознаете с постоянния ни гост – вековната бедност, как болестта и смъртта боравят на воля, да се наслушате на шум и на фрази, богато платени. Елате ни вижте!

П.П. Къде другаде ще видите хора с интелекта и културата на портиери да управляват цяла държава?

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване