05/22/15 20:18
(http://www.klassa.bg/)

Росен Петров: Словото е по-силно от оловото

 „В навечерието на светлия български празник 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, трябва да припомним, че българската писменост, постепенно се е наложила като основа за писмеността на всички славяни. Днес с национална гордост можем да кажем, че на кирилица пишат гражданите на Македония, Сърбия, до 17-ти век Румъния, Украйна, Русия, Беларус, та чак до далечна Монголия“. Това заяви от трибуната на Народното събрание народният представител от Политическа партия „Български демократичен център“ Росен Петров, в навечерието на празника 24 май. „Наистина нищо не може да замени силата на словото, както казва модерният поет Ивайло Вълчев „Словото винаги е излизало по-силно от оловото“, допълни Петров.

„Нека си припомним, че някои наричат страната ни – страната на убитите поети. Ботев, самоубилият се Яворов, убитият на фронта само на 29 години Димчо Дебелянов, Гео Милев, Никола Вапцаров. За това нека никога повече не позволяваме оловото да е по-силно от словото. Нека винаги да вървим към национално помирение и обединение“, каза още Петров.

Той изрази своето възхищение към българските учители, които в тези трудни за тях времена успяват да изпълняват своята мисия. Към учениците Росен Петров се обърна със старата българска поговорка „Който учи, той ще сполучи“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване