05/22/15 12:23
(http://www.dnevnik.bg/)

Румяна Бъчварова: На пункта "Капитан Андреево" вече са монтирани 160 камери


"Канал за контрабанда през граничния пункт "Капитан Андреево" вероятно е съществувал отдавна, но никой не се е опитал да го ограничи. Досега са задържани 22 - ма души, ръководни кадри от МВР посещават редовно този пункт, както и други, за да следят състоянието. Тече и реорганизация и обновяване на граничния пункт, вече са монтирани над 160 камери".

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните Румяна Бъчварова в отговор  на въпрос на депутата от БСП Георги Кадиев по повод установени пропуски на ГКПП "Капитан Андреево". Там през последните няколко седмици тече акция, която започна в средата на април. Първоначално бяха задържани 13 митнически служители. Повдигнатите впоследствие обвинения срещу някои от митничарите са за допуснати през българо-турската граница седем товарни автомобили, превозващи цигари без бандерол на обща стойност 557 189 975 лева, като не е била извършен митнически надзор и контрол.

По думите на Бъчварова фактът, че този случай е разкрит показва, че правителството работи активно за справяне с контрабандата, тема обявена за приоритет за кабинета. Това се виждало и от увеличените приходи. От отговора на Бъчварова стана известно, че е създаден междуведомствен център за броба с контрабандата, където непрекъснато се обменя информация  и се осъществява непрекъснат мониторинг.

Кадиев се усъмни, че са монтирани толкова много камери и заяви, че преди това там е имало пет и нито една не е била насочена към мястото за проверка на камиони. Депутатът попита какво е предприело МВР, за да стигне до хората, които са осъществявали протекции върху канала за контрабанда. Вътрешният министър заяви, че е спекулация, че е имало политическа протекция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване