05/22/15 04:07
(http://pik.bg)

СДВР с мерки за сигурността по време на абитуриентските балове

СДВР с мерки за сигурността по време на абитуриентските балове

Заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Борислав Муеров и началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев оповестиха предприетите от ръководството на СДВ мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на абитуриентските балове.

Проведени са работни срещи с ръководствата на 131 учебни заведения на територията на София, регионалните инспекторати по образованието и органите на местното самоуправление и местната администрация. На тях са уточнени датите и часовете за провеждането на абитуриентските тържества и маршрутите за движение от училищата до заведенията. На тези места е осигурено засилено полицейско присъствие, съобщиха от МВР.

Извършени са проверки на увеселителните заведения /ресторанти, барове, дискотеки, клубове и др./, където ще се провеждат младежките тържества. И тази година полицейски екипи ще съпровождат абитуриентите от училищата до заведенията и ще подпомагат движението. Ще се осъществява и превантивен контрол с цел предотвратяване на пътни инциденти с автомобили, превозващи абитуриенти и придружаващите ги. Особено внимание ще се обръща на рисковите участъци. За недопускане на нежелани и трагични инциденти, СДВР припомня и основните рискови фактори: шофиране с превишена скорост и опасни маневри; отнемане на предимство; преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на абитуриенти /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; управление от неправоспособни и употребили алкохол; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали; агресивно поведение към останалите участници в движението - главно към пешеходците. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване