05/22/15 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Союзмаш отказа да подпише споразумение с машиностроителната ни камара

 Руската браншова машиностроителна камара е отказала да подпише споразумение за сътрудничество с българските си колеги, се казва в писмо-отговор на първия вицепрезидент на “Союзмаш” - депутата от Държавната дума Владимир Гутене до председателя на Българската браншова камара - машиностроене Илия Келешев, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

 

Гутенев подчертава, че руските машиностроители “не могат да не отчитат санкционната политика спрямо Русия. Той посочва как тази политика се е отразила негативно на реализацията на редица съгласувани по-рано проекти като “Южен поток”, енергоблоковете за атомни електроцентрали, както и формирането сред част от българските граждани на антируски настроения, нееднократно намерили израз в оскверняване на паметници на руските воини”.

 

“Във връзка с това, а също отчитайки икономическите рискове за руските предприятия, смятаме за нецелесъобразно в настоящия момент да се сключва споразумение за взаимодействие между Съюза на машиностроителите на Русия и отрасловата машиностроителна камара на България”, се казва в писмото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване