05/22/15 19:56
(http://pik.bg)

Строг контрол на водните фирми налагат в Силистра

Строг контрол на водните фирми налагат в Силистра

Община Силистра затяга контрола над работата на строителните фирми, които изграждат водния цикъл на града. Набелязани са и конкретни мерки за подобряване организацията на движението в районите, където се извършват строително-ремонтните работи. 

Действията на общината идват като отговор на откритото писмо на Реформаторския блок от преди няколко дни, в което се настоява за по-ефективен контрол по проекта.

Общо 16 са районите, с които се извършват строителни и монтажни работи за изграждането на новата ВиК мрежа на Силистра. На места изкопите са с дълбочина от 8 метра и са опасни. Инспектори от общината ще следят строителните обекти да бъдат обозначени с указателни и предупредителни табели и ограждения с цел недопускане на инциденти.

Всяка сряда на интернет страницата на общината ще бъде публикувана подробна и актуална информация за хода на строителните работи и сроковете за приключване. Например, в района на Дунавския парк строителството временно е спряно заради открити артефакти, които трябва да бъдат изследвани и консервирани.

По повод оплаквания на граждани за завишено ниво на прах, от фирмата изпълнител уверяват, че всеки ден районите се пръскат в вода, но заради високите температури ефектът е краткотраен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване