05/22/15 20:29
(http://www.dnevnik.bg/)

Шефът на агенцията по храните Пламен Моллов е уволнен след скандала с "такса спокойствие"


Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов е освободен от длъжност на фона на обвиненията в корупция и рекет.

"От днес, по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните, проф. д-р Пламен Моллов", съобщи министерството на земеделието и храните.

На негово място премиерът е назначил досегашния зам.-директор на БАБХ д-р Дамян Илиев. Името му е предложено от министър Танева.

Вчера бизнесменът Аладин Харфан съобщи, че са му искани 10 хил. лв. "такса спокойствие", която не платил на БАБХ и последвали редица проверки и затваряне на завода му за преработка на птиче месо.

Изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов отхвърли обвиненията и обяви, че негови инспектори са открили червеи в храни на компанията, а екипът му няма да се поддаде на натиск.

По-рано днес бизнесменът се срещна с министъра на земеделието и храните Десислава Танева. По време на срещата Танева е обещала пълно съдействие от страна на ведомството й и е изразила подкрепа към Харфан в борбата срещу корупцията.

Същевременно и от Асоциацията на млекопреработвателите потвърдиха за корупционни практики в агенцията, като председателят й Богдан Борисов разказа, че има практика да се искат по 10-20 хиляди лева от фирми, за да бъдат спокойни от проверки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване