05/23/15 06:57
(http://www.klassa.bg/)

“GPS”за магазини използва осветителните тела, за да упътва клиентите

 Нова навигационна система за ориентация на закрито, която разчита на LED светлини, за да определя местоположението на потребителите с точност до един метър, влиза в действие в търговска верига във Франция, пише The Telegraph. Разработената от Philips система използва осветителните тела, за да формира мрежа за позициониране във вътрешността на сграда. Всяка LED лампа излъчва чрез светлината си уникален код, който е невидим за човешкото око, но се засича от камерите на смартфоните. Това задейства мобилно приложение, което показва на клиента къде точно се намира, упътва го до стоките, които са в списъка му за пазаруване и му предоставя информация, както за местоположението му, така и за специални предложения, нови продукти и идеи за рецепти. 
Philips твърди, че наред с навигационна си функция, LED системата може да намали потреблението на електричество с до 50 процента в сравнение с конвенционалното осветление за магазини. Първата компания, която инсталира технологията в магазините си е третата по големина търговска верига в света Carrefour. Дебютът на новата система е в супермаркет във френския град Лил, като очакванията са тя да навлезе в други европейски държави и в Северна Америка през 2016 година.
“Нашата свързана осветителна система има потенциала да превърне пазаруването в интерактивно и персонализирано изживяване”, казва Гербен ван дер Лугт, ръководител на отдела, занимаващ се със системата за навигация на закрито във Philips. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване