05/23/15 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: За понеделник ми трябва инструмент, с който да помогна на хората от Мизия

 Възложих на финансовия министър, докато се прибера, да говори с кметове и с когото е необходимо за тази цел, заяви премиерът от Рим

За понеделник ми трябва инструмент, с който да окажа помощ на хората от Мизия – като правителство. Възложих на финансовия министър, докато се прибера - да говори с кметове и с когото е необходимо, за да ми даде инструменти – дали от програмата за саниранe да пренасочим средства, или да се помогне индивидуално на хората там. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във Ватикана, след като приключи аудиенцията му при Негово Светейшество Папа Франциск, предаде „Фокус”.

На въпрос какво си е пожелал, докато е бил при папа Франциск, премиерът каза, че си е пожелал да спрат природните бедствия. „Сутринта слушах хората от Мизия и си мислех, че там проблемите донякъде са решени, тъй като те станаха преди нас”, коментира той.

Министър-председателят заяви още, че след срещата си е разговарял с папата и с кардиналът във връзка Асеманиевото евангелие. За Борисов това е една невероятно културна историческа ценност. „Ние искаме Ватикана да ни позволи да участваме с него в ЮНЕСКО”, подчерта той.

Борисов изрази надежда, това да стане реалност и добави, че евангелието е едно от най-първите ни евангелиета. „Навремето е имало постъпления от българска страна да участваме заедно с Ватикана, но тогава ни беше отказано”, каза Борисов и обясни, че причината за отказа е, че ако има такъв прецедент, след това всички ще искат да участват съвместно с Ватикана.

На въпрос, засягащ конституционните промени, той заяви категорично: „Разбира се, че ще имаме промени в Конституцията, просто имаше отсъстващи депутати. Знаете, че не сме от най-дисциплинирания парламент”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване