05/23/15 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Буш-младши по-отрицателен герой от Сталин

 Бившият американски президент Джордж Буш-младши изпревари съветския тоталитарен лидер Йосиф Сталин в рейтинг на най-отрицателните личности в историята, пише в. “Дейли Майл”. Изданието цитира резултати от мащабна анкета, в която са участвали 7 хил. студенти от 37 държави, включително Аржентина, Пакистан, Южна Корея, Италия и САЩ. Средната възраст на анкетираните е 23 години. Буш-младши е на четвърто място, следван от Сталин. Водещ в класацията е Адолф Хитлер, на второ място е Осама бин Ладен и трети е Саддам Хюсеин.

 

Междувременно действащият президент на САЩ Барак Обама заяви, че има “личен интерес” в постигането на споразумение с Иран за ядрената му програма. Обама заяви, че е заложена неговата репутация, в случай че Иран се сдобие с ядрено оръжие. “След 20 години, ако е рекъл Бог, аз все още ще съм тук. Ако Иран има ядрено оръжие, моето име стои върху това”, каза американският президент. “Наред с дълбоките интереси на националната ни сигурност, имам и личен интерес този въпрос да бъде уреден”, добави той. Иран и шестте световни сили (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия) постигнаха миналия месец рамково споразумение и подготвят окончателно уреждане на въпроса с иранската ядрена програма до 30 юни.

 

Същевременно стана ясно, че Обама може да посети Куба преди края на мандата си. Това заяви прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест. “Знам, че има един човек, който особено много се надява президентът Обама да посети Хавана и този момент да е в близкото и обозримо бъдеще. Този човек е самият президент Обама”, каза Ърнест.

 

Кубински служители се срещнаха с техни американски колеги в четвъртък в четвъртия кръг от преговорите за възстановяването на дипломатическите отношения между Куба и САЩ и отварянето на посолства в съответните столици, пише “Вашингтон пост”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване