05/23/15 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Журналистът Патрик Смит: САЩ признаха поражението си в Украйна

 САЩ изглежда признават, че са надценили възможностите си спрямо Украйна и сега се връщат към реалността, което е оптималното политическо решение от всички възможни.

Това констатира журналистът Патрик Смит в интернет изданието "Salon". Според него, американският държавен секретар Джон Кери "призна поражението" с неотдавнашната си среща с Владимир Путин и Сергей Лавров. Журналистът смята, че тези 7 часа, които Кери е прекарал в Сочи, са били най-важните от всичките му пътувания в чужбина като представител на своята нация.

Това, че администрацията на Обама в някакъв момент ще трябва да отстъпи беше очевидно от самото начало – буквално седмици след преврата в Киев, подкрепян от САЩ. "Не може толкова лесно да превърнеш фундаменталните пропуски, безразличието към историята и дипломатическата нечувствителност в печелвиша комбинация от карти", подчертава журналистът. По думите му с посещението си в Сочи Кери доказа, че САЩ са подценили своята комбинация.

Позовавайки се на свои източници, отбелязва БГНЕС, Смит казва, че по-голямата част от срещата в Сочи е била свързана с иранската ядрена програма. По негови данни на Украйна е било отделено 10 % от времето. Според Смит, новата позиция на Кери може да се разглежда като "капитулация и молба за сътрудничество".

"САЩ осъзнаха, че никой няма да ги подкрепи, когато агитират за военно решение на украинския конфликт. Освен това никой не смята властта в Киев за нещо повече от "корумпирани бездарници", констатира журналистът.



Източник: Гласове

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване