05/23/15 08:53
(http://pik.bg)

Над 100 са ухапаните от кърлежи във Варненско за седмица

Над 100 са ухапаните от кърлежи във Варненско за седмица

Над 100 случая на ухапани от кърлежи са регистрирани във Варна и областта само за изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Така само през последните дни, засегнатите от опасните акари са станали двойно повече, като броят им от началото на май достигна 200 души.

Според изнесената статистика на РЗИ ухапаните от кърлежи са три пъти повече, в сравнение с месец май 2014 г. Това се случва въпреки активната работа по пръскане на зелените площи във Варна и областта, включваща както парковете, така и детските площадки и дворовете на училищата. Въпреки големия брой ухапани, половината от които са от морската столица, кърлежово-преносими инфекции не са регистрирани.

Един пациент е постъпил с диагноза грип в Инфекциозна клиника на болницата „Св. Марина”, отчитат здравните инспектори. Пациентите с остри респираторни заболявания са 94, а 25 пациенти са постъпили с усложнения след бронхити и пневмонии./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване