05/23/15 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Полицаи и бандити се стреляха в Мексико, 37 убити

 При въоръжен сблъсък между мексиканската федерална полиция и наркобандити загинаха най-малко 39 души.

Престрелката е станала в Танхуако, щат Мичоакан, на границата с щата Халиско. Според правителствен източник броят на загиналите може да нарасне. Местните медии съобщават за "над 43 въоръжени цивилни лица".

Сблъсъкът избухнал, след като въоръжена бандитска група открила стрелба по полицейски конвой. Федералните подгонили престъпниците, които се барикадирали в близко ранчо. По време на завързалата се престрелка са загинали минимум 37 бандити и двама полицаи.

Мичоакан и Халиско се явяват най-криминогенните щати в Мексико. Оттук минават неркопратките за САЩ, поради което картелите често влизат в сблъсъци с федералните и военните - от една страна, а от друга - помежду си в борба за доминация.

За последните 9 години в нарковойната в Мексико са загинали над 80 000 души - цивилни, бандити, полицаи, военнослужещи. Цифрата вероятно е дори по-голяма, тъй като още 22 000 мексиканци се водят безследно изчезнали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване