05/23/15 09:50
(http://pik.bg)

Проф. Николай Овчаров: През този археологически сезон трябва да бъде разкрит акрополът на Перперикон

Проф. Николай Овчаров: През този археологически сезон трябва да бъде разкрит акрополът на Перперикон

През този археологически сезон трябва да бъде разкрит акрополът на Перперикон.

Това каза пред "Фокус" археологът проф. Николай Овчаров. „Ако всичко е наред на 24 май започва един тежък четиримесечен сезон, в който ние трябва да приключим акропола на Перперикон”, заяви проф. Овчаров. 

По думите му, тази година е решителна за приключването на Перперикон. „На Перперикон и на Плиска бяха отпуснати целеви субсидии, защото те се определят като приоритетни от страната. Само за няколко години Перперикон се превърна в развит туристически център с огромен туристически поток от повече от 250 хиляди души годишно”, заяви той.

„Вече на всякъде дават Перперикон като един пример за развитието на туризма и като археологически обект, така че той е едно наше голямо задължение, особено със сумата, която беше отпусната за него от 220 000 лева. Хубавата новина е, че той спечели и проекта за милион и половина по Норвежката програма. Те са само за консервация и реставрация”, каза още проф. Овчаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване