05/23/15 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Василев спасил фондация „Демокрация”

 Цветан Василев спасил фондация „Демокрация” във времената след падането на СДС от власт и приключването на мандата на Иван Костов като премиер. Това призна Командира в интервю за bTV вчера. Така той само потвърди, че топлите му връзки със забегналия зад граница ексбанкер датират от началото на века. По думите на Костов Василев бил единственият, който „ни помогна” по времето на кабинета „Сакскобург-готски”. Тогава фондацията трябвало да сдаде заемания от нея офис и единствено обвиняемият за източването на КТБ финансист им подал ръка. Фондация „Демокра0-ция” от години се намира на гърба на сградата, където се помещава и централата на трезора.

 

Командира заяви, че Василев никога не бил поискал нищо от него „по политически въпрос”, но в същото време отново използва случая, за да се превърне в адвокат на ексбанкера, твърдейки, че „Василев е помагал на много хора, отнасял се е с разбиране и беше интересен събеседник”. Както стана ясно още миналата година, Костов е имал повече от тесни връзки с бизнеса на забегналия в чужбина финансист, като дъщеря му Мина е имала консултантски договор с една от фирмите, свързани с Василев. Отделно преди няколко седмици лъсна, че самият експремиер е договорил лично с мажоритарния собственик на КТБ висока лихва за договора си за депозит в банката. След поставянето на трезора под спецнадзор Костов развалил контракта си и от преференциален го превърнал в стандартен, за да може да си вземе и гарантираните пари от фонда. На въпрос за това вчера той заяви, че не можело да бъде обвиняван, че си е спасил парите, както и че тази операция е била одобрена от бившите вече квестори на КТБ, които в момента са разследвани от прокуратурата за нанасяне на умишлена щета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване