05/24/15 11:38
(http://pik.bg)

БЧК обучи 150 служители на търговска компания за долекарска помощ

БЧК обучи 150 служители на търговска компания за долекарска помощ

През изминалата седмица 150 служители на "Кока-Кола ХБК България" преминаха обучения в Националния учебен център на Български Червен Кръст в с. Долни Лозен по първа долекарска помощ по време на природни бедствия, аварии, трудови злополуки и пътно-транспортни произшествия. Това бяха първите от поредицата практически курсове, които компанията планира до края на годината за своите служители, съвместно с БЧК. Обученията са в рамките на Генералното споразумение за партньорство, подписано през 2014 г. от председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров и изпълнителния директор на "Кока-Кола ХБК България" Светослав Атанасов.

Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение. Всеки от курсовете включва основни познания – теоретически и практически, за оказване на първа долекарска помощ при ПТП, запознаване с начините за действие при различни видове наранявания, както и за действие при кризи и природни бедствия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване