05/24/15 12:20
(http://www.klassa.bg/)

Германка на 65 години роди четиризнаци

  65-годишната берлинчанка Анегрет Рауник стана майка на четиризнаци, съобщи RTL. Частният тв канал има договор с родилката от зачеването да следи бременността и да оповестява подробности около раждането срещу хонорар, който се пази в тайна.

Жената в напреднала възраст е родила в берлинска клиника в 26-ата седмица от бременвността поради настъпили родилни болки.

На бял свят са се появили едно момиченце и три момченца – Неета, Дрийс, Бенс и Фьон. Те са били заченати с изкуствено оплождане на яйцеклетка от донор в клиника в Украйна. В Германия това би било невъзможно поради възрастта на майката.
Случаят стана известен още през април т. г. и даде повод за бурни реакции. Дотогава Анегрет имаше 13 деца от 7 бащи, както и 7 внуци. Сега рожбите й са 17. Жената никога не се е омъжвала, отглеждала е децата си сама.

Възрастната родилка не е неграмотна, дори обратното. Тя преподава в берлинска гимназия английски и руски език.
Майката се чувства добре след раждането, макар все още да е изтощена, но за нея няма риск. Още е рано да се каже ще оцелеят ли всичките четири бебета, макар шансовете да са добри, съобщава RTL. Те са се родили с тегло между 655 и 960 грама при дължина от 30 до 35 см. Всички са в кувьози.

Първа е проплакала Неета. Тя е и най-малкото бебе – 655 грама при 30 см. След това се е родило най-голямото момченце Дрийс – 960 г при 35 см. Последвали Бенс – 680 г, 32 см,  и Фьон – 745 г, 32,5 см.

И преди, и след раждането германците не крият възмущението си от рискованата бременност за майката и децата. Мнозина обвиняват 65-годишната Анегрет в престъпна безотговорност и мания. Дори лекари окачествяват поведението й като рисковано и опасно за нея и бебетата.

Анегрет Рауник до последно запази спокойствие и пред камера на RTL 
отвърна на удара: “Никога не се меся в живота на другите и очаквам моят живот да бъде приеман по същия начин.”
Тя обяснява и защо се е решила отново да стане майка. Най-малката и дъщеричка Лелия, която сега е на 10 години, искрено желаела да има по-малко братче или сестриче. Сега тя има сестричка и три братчета и заедно с мама се молят всички да оцелеят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване