05/24/15 09:38
(http://pik.bg)

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините

Преди обед условията за туризъм в планините навсякъде ще бъдат благоприятни, поради спокойните атмосферни условия. Това съобщиха за агенция „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Температурите са нормални за сезона. Почти навсякъде е тихо и спокойно. Метеоролозите предвиждат към обед разваляне на времето, така че в районите на Витоша, Рила и Пирин се очаква да се развали времето, като може да се развият и локални гръмотевични бури, които крият опасност. От ПСС препоръчват туристите да имат предвид резките промени на времето и да се съобразяват с тях.

По най-високите части на Рила и Пирин, като например в района на Мусала и Вихрен, условията са зимни. Преобладават терените, покрити със сняг, а снежната покривка не е твърда и се затъва, като се създават предпоставки за травматизъм. Туристите трябва да се съобразяват също и с това. Съоръженията навсякъде не работят, с изключение на Витоша, където при благоприятни условия кабинковата въжена линия и Драгалевският лифт днес ще работят.

През изминалото денонощие не са регистрирани инциденти с туристи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване