05/24/15 18:13
(http://pik.bg)

Каракачанов: Проблемът с незаконните постройки на ромите в село Гърмен трябва да бъде решен

Каракачанов: Проблемът с незаконните постройки на ромите в село Гърмен трябва да бъде решен

Проблемът с незаконните постройки на ромите в село Гърмен трябва да бъде решен по начина, по който се решава проблемът с незаконните постройки на българите. Това каза народният представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов във връзка с напрежението в гърменското село Марчево след възникналия побой между българи и роми и последвалата блокада на населението от Гърмен и съседните села с искания за изселване на незаконно живеещите роми, информира "Фокус".

„На един българин може да му събориш къщата или балкона, ако си го е построил незаконно, а на един циганин не го пипаш. Когато един българин кара кола без книжка го наказват, когато един българин нарушава закона го наказват. При циганите за тези неща се затварят очите. Законът първо трябва да стане равен за всички без привилегии на някаква основа. Това е първото необходимо нещо, което трябва да се направи.

Второ – нека там да се направи един преглед на незаконно пребиваващите там. По мои сведения там има хора, които са издирвани от закона за затвора. Те се крият там. Трябва да се проверят всички лични карти и тези, които пребивават в махалата без да са жители на селото да бъдат екстрадирани от там отъкдето са дошли. Много неща трябва да се направят и стига да иска правителството може да ги направи”, обясни Красимир Каракачанов.

Той коментира още, че идеята за създаване на селска полиция показва, че държавната такава не си върши работата. „Самата идея на хората да създадат селска полиция, да се пазят сами от набезите на крадци и на бандити, показва, че държавата я няма. Това е трагичното. Държавата е крайно време да вземе сериозни мерки, а не да продължава да се ослушва и да излиза с общи приказки и декларации”, категоричен е Каракачанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване