05/24/15 13:14
(http://pik.bg)

Модерните технологии на съвремието не успяха да изместят читалището

Модерните технологии на съвремието не успяха да изместят читалището

Модерните технологии на съвремието не успяха да изместят читалището. То е живото общуване между хората и устойчива обществена структура. Това каза Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища, предаде агенция "Фокус".

Той допълни, че не спира стремежът да се строят читалища и да се поддържа читалищното дело.

„Днешното читалище е една сложна машина, един сложен механизъм, подобен на един швейцарски часовник, който работи, но му трябват много малко детайли, много малко усилия, за да го адаптираме към това, което се случва по света. Това, което се случва по света, тази невероятна технология, която заля буквално всичко през последните години, не успя да измести читалището. Читалището е живото общуване, това е докосване, това е да се вгледаш очи в очи с хората, а не на някакъв таблет или чрез някакъв стъклен монитор“, каза още Дойнов. 

Според него през последните 25 години огромната демографска криза е засегнала и читалищата, в които все по-малко се чете, а това не работи в ползва на човека и неговото развитие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване