05/24/15 09:22
(http://www.klassa.bg/)

ПУТИН Е №1. ЛИКЪТ НА ПУТИН ДЕФИЛИРА В МОРСКАТА СТОЛИЦА

 „Путин, всичко, от което се нуждаеш, е любов.“ Тениска с този надпис показа кметът на Вилнюс Ремигиюс Шимашюс. Снимката от събитието е качена и във „Фейсбук“ профила на кмета на литовската столица. Снимката е споделена и от група в социалната мрежа със същото име. Създателите й казват, че целта им е да повишат информираността на хората и да разпространяват посланието, че любовта е основна предпоставка за мир по света.

Всеки, който иска, може да си поръча тениската, независимо в коя страна живее. Организаторите посочват, че цената й покрива производствените разходи плюс малка сума, с която да се финансират следващи кампании. Така цената е 10 евро и разходите за доставка. Преди няколко дни в Рига се появи инсталация, на която се вижда човешка фигура, в чиято физиономия може да се разпознае Путин, разпъната на червен кръст. Всеки желаещ може да забие пирон във фигурата.

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА ПУТИНПосолството на Русия в Рига реагира остро и организаторите на събитието са обещали да премахнат разпятието, като са обяснили, че не са имали пред вид Путин при изработването на фигурата, пише „Дневник“. Междувременно бизнесът с модни аксесоари с образа на руския президент върви страхотно, твърдят експерти, следящи тренда на пазара. Путин е №1 на този пазар, категорични са анализаторите.
Най-много почитатели в България „модата Путин“ има във Варна. „Това лято ликът на Путин ще дефилира в морската столица. И, забележете, не предимно върху гърдите на рускини и руснаци. Поръчките по електронен път валят. След марша на „Безсмъртния полк“ продажбите се увеличили значително.“, твърдят познавачи на пазара. След феновете на „модата Путин“ са известни варненски журналисти. Те щели да грейнат с хитови фланелки на предизборните пресконференции, вещаят запознати с предкампанията.
Иначе кметът на Вилнюс бе принуден да признае, че вторично политизира откриването на бюста на Джон Ленън. „Нека си го кажем направо, Ленън не е бил Литовец, никога не е бил във Вилнюс, не е пял за Вилнюс и дори не е имал гадже литовка, доколкото знам. Но точно това е красотата на момента.“ При откриването на бюст на легендарния музикант Джон Ленън от „Бийтълс“, кметът показа пред всички тениска, на която е изписан
„Putin, Love Is All You Need” – „Путин, любовта е всичко, от което се нуждаеш.“

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване