05/24/15 13:03
(http://www.klassa.bg/)

Решението е в чашата с... чай

 Не са малко примерите за хора, опитали се да намерят решението на своите проблеми на дъното на чашата. Изглежда малко съмнително и водещо до по-сериозни главоболия на следващата сутрин. Но само ако не сте изсипали правилното съдържане в нея. Стига да е пълна с чай, всичко ще се нареди. Нужна е просто една чаша и ще се справите без усилие с всеки проблем. Следвайте положителния герой от популярния роман, наистина ненавиждан от Джером Джером, който си взема изпитите само с вързана през челото мокра кърпа и серийно пиене на силен чай. Че на Джером не му се е получавало, не значи че и вие сте слабак като него.

Е, вие може да пропуснете кърпата и да сложите само чайника. Най-добрият експерт по видовете и консумацията на чай във Великобритания - Аджит Мадан, твърди, че напитката ще ви помогне да преодолеете притеснението преди среща или изпит, да се избавите от депресията, последвала раздялата, и да не изпадате до раздразнение, че косата ви днес стои ужасно.

Първа среща

Първата среща си е стресово изживяване. Затова на помощ идва канелата. Тя е и чудесен афродизиак. Загрява тялото и повишава либидото. Може да си поръчате и чай от лавандула след вечеря, съветва Аджит. Лавандулата е известна с опияняващия си аромат. Преди жените слагали клончета лавандула по дрехите си, защото се смятало, че мъжете не можели да устоят на аромата й. В чай тя успокоява нервите и намалява тревожността.

Интервю за работа

Колкото нормално е да сте нервни преди интервю за нова работа, толкова е задължително да изглеждате спокойни и уверени. За да го постигнете, трябва да си приготвите чай от върбинка. Така ще успокоите нервите си и ще тонизирате тялото си.
   Всеки месец

Много жени се оплакват от това, че са по-стресирани и изнервени по време на месечния си цикъл. Болките също не са за пренебрегване. Лайката успокоява, намалява болката, възпрепятства подуването на стомаха и честите смени на настроението.
   

Изпити

Ученето за изпити няма да ви навреди, но зеленият чай ще ги вземе успешно. Скорошно проучване, проведено в Шотландия, доказва, че между консумацията на зелен чай и паметта съществува връзка. Участниците, пили зелен чай, се представят по-добре и изглежда, помнят повече.
 

След раздяла

Мадан и сестра му, също запозната с тънкостите на чая, предлагат и спрециален “чай на щастието”. Според тях ключовите съставки в него са копърът и шипката. Копърът засилва имунната система, зарежда с енергия и добро настроение. Освен това подобрява метаболизма и ако се консумира редовно, помага за отслабването, а това е нещо, което прави хората щастливи. Шипката, от своя страна, е богата на витамин C, справя се с възпаленията и дава здрав вид на кожата.
 

 Лоша прическа

Може ли наистина чаят да оправи прическата ви? Според Аджит е напълно възможно. Той съветва дамите да не бързат да си слагат стилизиращи продукти, а да се опитат да се погрижат за вида си отвътре - като пият билкови, безкофеинови чайове. Хвощът заздравява косата и й придава обем и блясък.
Така че определете какъв е проблемът ви, изберете точния чай, изчакайте водата да кипне (точно до 90 градуса) и изпийте решението на грижите си до дъно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване