05/24/15 16:15
(http://pik.bg)

Четириметров български флаг се развя в Асеновград

Четириметров български флаг се развя в Асеновград

С тържествена програма Община Асеновград отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, съобщиха от пресцентъра на общината.

С празнично шествие всички учебни заведения се събраха на централния площад в града, където бяха посрещнати от кмета д-р Емил Караиванов. Празникът започна с водосвет, отслужен от архиерейския наместник на асеновградска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев в съслужие с асеновградски свещеници.

Под звуците на „Върви, народе възродени!” 4-метрово българско знаме се развя на площад „Акад. Николай Хайтов” за Празника на буквите. “Скъпи съграждани, замисляли ли сте се какво е дал Асеновград на света, защото аз да, и ще Ви кажа: Това сте Вие личностите, които прославихте, продължавате да славите и в бъдеще ще извисявате нашия роден град.”, каза кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов в поздрава си по повод 24 май към учители, ученици, културни дейци и съграждани. Официално д-р Караиванов награди с грамота над 60 ученици за личните им постижения, които са издигнали имиджа на Асеновград през учебната 2014/2015 година. Тържественото честване продължи с концерт на формация „Косара”,

Вокална група „Калина-Малина”, талантливата Кристина Арабаджиева и фолклорен ансамбъл „Станимаклийче” към ОДК „Васил Левски”. Музикален поздрав към асеновградчани отправиха и учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и мажоретките от ОДЗ „Асенова крепост”. Празничната програма завърши с едно дълго кръшно българско хоро по инициативата на ансамбъл „Българе”.

Община Асеновград, наред с останалите български градове, също се включи в инициативата на световно известния ансамбъл, посветен на 24 май.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване