05/27/15 22:00
(http://pik.bg)

Валери Симеонов отсече: Не прекъсваме подкрепата си към кабинета, а даваме реален срок за изпълняване на нашите искания

Валери Симеонов отсече: Не прекъсваме подкрепата си към кабинета, а даваме реален срок за изпълняване на нашите искания

"Не прекъсваме подкрепата си към кабинета, а даваме реален срок за изпълняване на нашите искания". Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, в предаването „Това е България” на Радио „Фокус”.

Симеонов уточни, че причините за седемте искания, без които Патриотичния фронт ще оттегли подкрепата към кабинета, са две. „Днес се навършват точно седем месеца от откриването на новото Народно събрание и съставянето на правителството. Втората причина, която направи неотложно това наше искане е етническият конфликт в Гърмен, който взриви България. Седмият месец, не само като дата, фактът е, че почти никой от основните ни приоритети, които вкарахме в програмата за стабилно управление на сегашното правителството, не са изпълнени”, обясни Валери Симеонов.

„В тази връзка взехме нашето решение, след доста сериозно обмисляне, консултации с нашите структури и парламентарната група на ПФ, че трябва да поставим категорично срок за изпълнение на тези ангажименти, които са поети в програмата на правителството. Както сами разбирате това не е ултиматум, по-скоро е съвсем добронамерено решение от наша страната, тъй като ние не прекъсваме подкрепата си , а даваме реален срок за изпълняване на тези наши изисквания”, допълни той.

На въпрос какво ще се случи, ако този срок не е достатъчен, за да бъдат изпълнени поставените искания, Симеонов коментира: „Абсолютно достатъчен е, стига да има желание”. „Никое от нашите искания не е прекомерно, въпрос на хрумване, приумица или каприз. Те са реално изпълними”, уточни Валери Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване