05/27/15 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Германските власти забраниха анти-Г7 лагерите

 Германските власти в Гармиш-Партенкирхен забраниха лагерите на противниците на срещата на върха на Г-7, която ще се проведе на 7 и 8 юни в провинция Бавария, съобщава Der Spiegel. Официалната причина за решението обаче не звучи съвсем политически: специалисти предупреждават, че лагерите на демонстрантите са разположени в равнина, застрашена от наводнения. Ето защо с оглед на безопасността на протестиращите регионалните власти отказват да издадат разрешение за установяването на голям брой хора в района. 
Метеоролози прогнозират, че в следващите седмици в региона може да има наводнения, достигащи до половин метър. От аварийно-спасителните служби в провинцията заявиха, че не могат да поемат отговорност за всички хора, които ще се настанят в ливадите на Гармиш-Партенкирхен. Протестиращите все пак ще имат възможност да попадат жалба, с която да оспорят решението на местната администрация. 
Срещата на върха на лидерите на Г-7, която ще се проведе в замъка Елмау в първата седмица на юни, остава голямо предизвикателство за силите на реда, които се опасяват от ескалация на напрежението в зоната около срещата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване