05/27/15 17:37
(http://pik.bg)

Горанов: Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1, 236 млрд. лв.

Горанов: Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1, 236 млрд. лв.

Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1, 236 млрд. лв. Това казва министърът на финансите Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание, показва стенограмата от него.

Усилията, които полагаме, дават резултати. В края на този месец ще представим информация за очакваното изпълнение на Консолидираната фискална програма към края на май и отчета към края на април. За данните към края на април мога да кажа, че се отчита излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1, 066 млрд. лв., посочва Горанов.

„Тази тенденция се запазва и при фискалното изпълнение за месец май. Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1 милиард 236 милиона лева.

Казвам „минимум“, тъй като предварителните оценки ни принуждават да сме малко по-консервативни, тъй като има още три работни дни до края на седмицата, през които могат да се извършват допълнителни разходи и да постъпят допълнителни приходи.

Минималният размер на излишъка, който се очаква да отчетем към края на месеца, аз предполагам, че ще бъде и с 50 милиона над това, което докладвам в момента, е 1 милиард 236 милиона, като може да стигне до 1 милиард 300 милиона”, допълва финансовият министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване