05/27/15 15:29
(http://pik.bg)

За ратификация е предложено изменението на Протокола от Киото

За ратификация е предложено изменението на Протокола от Киото

Правителството днес предложи за ратификация изменението на Протокола от Киото.

Кабинетът предлага на Народното събрание да ратифицира Изменението от Доха на Протокола от Киото към Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (РКООНИК) и на Споразумението между Европейския съюз и неговите държави-членки, от една страна, и Исландия, от друга страна, относно участието на Исландия в съвместното изпълнение на задълженията на Европейския съюз, неговите държави-членки и Исландия за втория период на задължения по Протокола от Киото към РКООНИК.

С Изменението от Доха се установява втори период на задължения по споразумението за контрол над глобалното затопляне, който започва на 1 януари 2013 г. и завършва на 31 декември 2020 г. Европейският съюз и Исландия официално са декларирали, че ще изпълняват съвместно задълженията си по втория период.

С ратификацията за България ще бъде осигурена абсолютната предпоставка за предоставяне на предписаното количество на държавата (определен брой Предписани емисионни единици)/, чрез който страната ни ще може ефективно да се включи в съвместното изпълнение на задълженията от ЕС и Исландия по втория период на задължения по Протокола от Киото съгласно действащото европейско законодателство и в съответните гъвкави механизми по него. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване