05/27/15 14:26
(http://pik.bg)

Не са установени драстични нарушения в мината в Оброчище

Не са установени драстични нарушения в мината в Оброчище

4 нарушения на трудовото законодателство са констатирани в мината в добричкото село Оброчище, в която по време на работа на 7 април загина миньор. Те обаче не са драстични, съобщи началникът на Дирекцията по охрана на труда в Добрич Маргарита Антонова. Продължава следствието за изясняването на причините за смъртта на миньора, информира БНР. 

За остраняване на нарушенията, Инспекцията по труда е издала 12 задължителни предписания и един акт за спиране на съоръженията. Работата в мината беше възстановена още на другия ден след злополуката, припомни Антонова:

"В мината има дейности, които постоянно трябва да се извършват, така, че ако се спре работата, започва обрушване на тавани, стени, да е осигурено постоянното действие на вентилационните съоръжения."
 
Загиналият по време на работа миньор е бил с каска на главата. Причината за смъртта ще се доказва в съда. С тези обяснения, Маргарита Антонова отказа да съобщи работната версия за инцидента на Инспекцията по труда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване