05/27/15 12:30
(http://pik.bg)

Очаква се МП да публикува предложенията за промени в ЗСВ

Очаква се МП да публикува предложенията за промени в ЗСВ

До края на деня днес се очаква Министерство на правосъдието да публикува идеите за промени в Закона за съдебната власт.

Преди две седмици, министърът на правосъдието Христо Иванов обяви, че ръководеното от него ведомство ще предостави за обществено обсъждане идеите за реформа на съдебния закон 24 часа след като предложенията за промени в Конституцията бъдат официално внесени в Народното събрание. Във вторник следобед идеите за реформи в основния закон бяха внесени в деловодството на парламента. За публикуване на ЗИД на ЗСВ настояха с нарочно писмо до министър Христо Иванов и тримата "големи" в съдебната власт – председателите на ВКС и ВАС Лозан Панов и Георги Колев и главният прокурор Сотир Цацаров. По-рано представителите на прокуратурата напуснаха работната група по изготвянето на текстовете за промяна на съдебния закон.

Сред мотивите за оттеглянето на представителите на държавното обвинение бяха, че новите текстове на ЗСВ били изготвени от Съюза на съдиите в България. През април в деловодството на парламента бяха входирани други два законопроекта за промяна на ЗСВ. Авторите им бяха депутати от ГЕРБ и от АБВ. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване