05/27/15 06:40
(http://pik.bg)

Плевнелиев посреща 152-ма абитуриенти от социални домове

Плевнелиев посреща 152-ма абитуриенти от социални домове

На 27 май, под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта", която цели да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите чрез консултации и съдействие от специалисти.

Средствата за провеждане на абитуриентския бал са предоставени от дарители. На 27 май от 16:30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне 152-ма младежи от 40 различни специализирани места, потребители на социални услуги и специализирани училища за деца в неравностойно положение. Деяна Костадинова, която е секретар на президента по социална политика, и политиката към младежта и спорта, ще обобщи резултатите от работата по инициативата "Подкрепи една мечта" с випуск 2014-2015 г. В 19:30 часа в Дом 2 на резиденция "Бояна" ще започне тържественият бал за абитуриентите с участието на популярни български изпълнители.

Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Михаела Филева, Прея, Жана Бергендорф, Део, "Акага" и други изпълнители, информират от прессекретариата на "Дондуков" 2. Инициативата "Подкрепи една мечта", която се провежда за четвърта поредна година, се фокусира върху осъществяване на подкрепа за младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Чрез подписано през 2012 г. споразумение за сътрудничество, президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане обединиха усилията си за изпълнение на дейности, насочени към младежите от целевата група на инициативата.

Към споразумението т. г. се присъедини официално и Министерството на труда и социалната политика. От началото на 2015 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като оказват съдействие на всеки от тях да направи избор, съответстващ на интересите и възможностите му и да развие личния и професионалния си потенциал. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване