05/27/15 14:51
(http://pik.bg)

Пукнатини по пътя на добрите намерения в Пловдив

Пукнатини по пътя на добрите намерения в Пловдив

Всяко чудо за три дни се оказва съвсем вярна приказка, поне що се отнася до дъното на езерото в Цар Симеоновата градина. Венец на основната реконструкция на градината, излязла над 8 млн. лева, бе откриването на Пеещите фонтани в петък вечерта. Двама министри и един партиен лидер уважиха тържеството, събрало половината град около пълното вече езеро, заради случайно забавяне само не дойде и самият министър-председател.

Още тогава БГНЕС писа, че откриването започна с гафове - пеещите фонтани почти не се чуваха, оказа се, че има проблем в озвучителната уредба. На третия ден след това пък наблюдателни установиха напуквания в боята на дъното на езерото. Тук се работеше в зимните месеци, бързането беше голямо и откриването ознаменува официалното обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

Но, ако на третия ден вече има дефекти, какво ли ще стане след четири години, чудят се пловдивчани. Впрочем езерото се радва на заслужено голям интерес в топлите дни, особено атракцията Сухи фонтани, в която непрекъснато има и съвсем малки, и пораснали вече деца. С тяхната поява и с примамливата чистота на езерната вода се появи нов проблем - езерото беше на път да се превърне в детски басейн първите дни. Охраната едва успяваше да изкара от водата развеселени малчугани, а родителите им само гледаха отстрани. В момента се пишат изрични табели за забрана на къпането в езерото, а охраната обяснява, че и водата е третирана с химически препарати, и преливникът е с дълбочина три метра и половина и изобщо езерото не е за къпане, както мнозина го схванаха.

Придобивките на Пловдив в празничните дни отвориха доста работа на общинските охранители и на други места. Едрият цветен надпис PLOVDIV 2019 на стълбите на Каменица осъмна с няколко дупки. Оказа се, че повредата не е плод на вандалски акт, а на любители да се увековечат на снимки в буквите, които се оказаха пълна бутафория. В момента четири от буквите са на ремонт, а за охранителите остава грижата да не допускат някой да сяда по картона. Дано всичко друго не се окаже бутафория, коментират развеселени минувачи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване