05/27/15 06:40
(http://www.klassa.bg/)

Русия започна внезапно военновъздушно учение в същия ден, в който НАТО стартира арктическите маневри

 Военното министерство на Русия предприе внезапно мащабно военновъздушно учение в същия ден, в който НАТО започна планираните маневри на авиационните сили Arctic Challenge Exercise 2015, отбелязва британското издание The Independent. На фона на продължаващото напрежение в Източна Украйна, Москва ще провери боеспособността на 12 хил. военнослужещи и 250 самолета, които ще вземат участие във военните учения. В руските маневри ще бъдат включени два пъти повече войници и техника, отколкото в тези на НАТО. 
Четиридневните тренировки на военните бяха определени от руския президент Владимир Путин като "мащабна изненадваща проверка", която да провери уменията на армейците. Това е третото по ред военно учение, организирано от Кремъл в периода от последните три месеца. Москва беше силно критикувана напоследък заради повишената активност във въздуха около териториите на северните страни в Европа, в това число и за нарушаване на въздушните пространства на някои от тях. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване