05/27/15 12:22
(http://pik.bg)

Танева: Дейностите в горите през нощта ще бъдат забранени

Танева: Дейностите в горите през нощта ще бъдат забранени

С изменения в Закона за горите се въвежда задължението да не се извършват каквито и да е било дейности горите през тъмната част на денонощието. Това обяви земеделският министър Десислава Танева.

Танева поясни, че мярката се въвежда, защото незаконните дейности и изсичането на горите се извършват най-често през нощта. Промените в закона ще въведат и задължителното изискване за снабдяване с GPS на МПС-та, превозващи дървесина. "Въвеждаме и задължително видеонаблюдение на всички складове за дървесина", каза още министърът на земеделието. Поправките не подминават и мерките за засилване на контрола над лицата, маркиращи дърветата. При установяване на нарушения от тяхна страна, съответното право ще се отнема. Правата на горските инспектори пък се разширяват.

Въвежда се също така процедура за поискване на промяна на предназначението на горите. Започването й може да бъде инициирано и от страна на собственика. Промените целят въвеждането на мерки за опазване на горите от незаконна сеч.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване