05/28/15 21:41
(http://www.klassa.bg/)

Борисов след три прерязани ленти: Няма да сменям министри

 Премиерът Бойко Борисов  отрече каквато и да е възможност за рокади в правителството.

„Сегашният кабинет работи прекрасно. Който може да предложи по-добър вариант на това управление, да заповяда”, заяви премиерът в Димитровград.

Той, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес рязаха лентички. Откриха пътен възел Димитровград, който е най-големият в Южна България.  
На обекта на г-н премиера му е интересно.

"Лот 1 на магистрала "Марица" Оризово - Димитровград да бъде готов през септември", зарече се Борисов.

Преди церемонията Борисов посети ремонтираната гара и новия жп надлез край Водната кула в Димитровград, за които проектът също е по ОП „Транспорт”, а стойността му - над 8 млн. лева. 

"Чакаме да дойдат от Европейската комисия всеки момент, че по договор трябва да има шатра и всичките тези работи. Да е жив и здрав Жан-Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност", каза още министър-председателят.

Много мераклии, а само една лентичка.

Управлението на Борисов ще бъде запомнено с 300 км. магистрали и над 1600 км. рехабилитирани пътища. Това обяви Лиляна Павлова по време на официалната церемония по откриването на Лот 2 на АМ "Марица".

По вода.

"С какво ще бъде запомнено управлението на Борисов в първия му мандат и първите месеци на втория мандат? Това са 300 километра нови магистрали и над 1600 километра рехабилитирани пътища от 1, 2 и 3 клас", каза министърката. 

Павлова разясни и как се получава сметката.

"За периода 2009 - 2013 година изградихме 160 км. магистрали и оставихме за довършване 150 км. Какво заварихме след 2 години в опозиция? Отново 140 км. за довършване", посочи Павлова.

По думите ѝ изграждането на пътна инфраструктура играе важна роля за развитието на икономиката и създаването на нови работни места.

"Магистралата изкушава за високи скорости, но ограничението е 140 км. Убедена съм, че с новите камери на пътищата ще постигнем безаварийно пътуване. С тази магистрала ще постигнем по-бързо и по-екологично пътуване, но най-важното е да съхраним човешкия живот", допълни министър Павлова, цитирана от агенция "Фокус". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване