05/28/15 08:00
(http://pik.bg)

ВСС обсъжда дисциплинарни наказания за Владимира Янева и Светлозар Костов

ВСС обсъжда дисциплинарни наказания за Владимира Янева и Светлозар Костов

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание от 9:30 часа. Според дневния ред на магистратите е предвидено да бъде разгледано предложението на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, за налагане на дисциплинарно наказание на Владимира Янева, бивш председател на Софийски градски съд и нейната заместничка Богдана Желявска. Също така се предвижда членовете на съвета да разгледат и обсъдят предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за налагане на дисциплинарно наказание на административния ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костов.

В дневния ред на магистратите още във връзка работата на Прокуратурата, магистратите ще разгледат проект на решение по предложението на главния прокурор на Република България за увеличаване щатната численост на районни прокуратури. Във връзка с постъпило възражение срещу изготвена комплексна оценка, членовете на ВСС ще изслушат Светла Чорбаджиева. Още в дневния ред на магистратите се предвижда и избор на административни ръководители на органите на съдебната власт. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване