05/28/15 12:16
(http://pik.bg)

Домакинства отчитат сами месечното потребление на природен газ

Домакинства отчитат сами месечното потребление на природен газ

Газифицираните домакинства у нас все по-често отчитат сами месечното си потребление на природен газ. Услугата спестява време и средства както на клиентите, така и на компаниите, а въвеждането на данни онлайн отнема по-малко от минута.

За целта 55 хиляди битови потребители на „Овергаз Мрежи” в страната имат достъп до специално разработена платформа на сайта на компанията. Програмата „Овергаз +” им позволява по всяко време да проверяват сметките си за отопление, готвене и топла вода, да подадат месечен самоотчет, както и да се откажат от хартиена фактура.

Над 9000 газифицирани домакинства вече преминаха към електронни известия. С отказа от хартиена фактура те дават своя принос за опазването на околната среда, тъй като всеки тон рециклирана или спестена хартия спасява от изсичане 13 дървета.

През април „Овергаз Мрежи” се включи в кампанията “Заедно за зелена София”. Инициативата обедини усилията на четири ютилити компании за преминаване към електронни известия за дължими суми. Чрез подаването на едно общо заявление за отказ от хартиена фактура за природен газ, ток и вода в над 300 каси на Изипей в страната дружествата насърчиха потребителите си към активна грижа за околната среда и намаляване на използваните ресурси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване