05/28/15 11:41
(http://pik.bg)

Първо в ПИК и "Час Пик"! Българи гинат заради нова секта - култ към слънцето погуби десетки

Първо в ПИК и "Час Пик"! Българи гинат заради нова секта - култ към слънцето погуби десетки

18-годишната Бистра от Бургас беше приета в безпомощно състояние в болница. Повече от месец момичето не е хапнало нито залък от гозбите на разтревожената си майка, нито пък троха хляб. Пило е само вода. Приятели са я убедили, че ще получи достатъчно жизнена енергия от Слънцето. Затова дисциплинирано и по строга схема вторачено го е наблюдавало всеки ден. Но се случва друго. Бистра започва да линее, разболява се от грип, толкова е слаба, че няма сили да стане от леглото, и загубва съзнание.
Младата бургазлийка не е единичен случай на пострадала от манията “соларен живот”, обхванала вече хиляди хора. Джипита от цялата страна съобщават, че в навечерието на лятото българите направо са луднали по модерното слънцеядство. Те твърдо загърбват месото, плодовете и зеленчуците, да не говорим за тестените вкуснотии. Не пият кафе, а само ограничено количество вода. Сутрин и вечер гледат огненото кълбо на небето. Вярват, че единствено слънчевите лъчи - най-големият източник на енергия, ще ги изхранват. Още: ще ги отърват от омразните мазнини по тялото им, от стреса и от куп болежки.
Маня Ставрева от Варна например разказва във Фейсбук как със слънцеядство излекувала депресията и стомашните си проблеми. А учителят по физика Стефан Мермерски, който преди година и половина е отказал всякаква храна и се храни единствено със слънце, намира все повече поддръжници сред колегите си. Много от тях също са
спрели да ядат и твърдят, че хората са създадени, за да живеят на фотосинтеза. Казано иначе – човек може да спре да яде и да живее само от светлината. По-трудно обаче се свиква и без водата.
Идващото горещо лято е идеално за соларните българи. Точно сега е времето да зареждат биобатериите си. Това надушиха хитри търгаши и пъргаво обявиха в интернет създадените
уж „специални” групи за слънцеяди.
С уверението, че медицински лица щели да следят здравословното състояние на феновете на Слънцето (естествено, срещу добро заплащане). Стига те да спазват железните правила: винаги се гледа Слънцето 1 час след като изгрее или 1 час преди да залезе. Започва се с гледане от 10 секунди, на следващия ден – 20 сек, и така, докато се стигне минута и половина. Това е първият етап.
Според йогите нужно е гледане на Слънцето в продължение на 5 минути.
Първият месец и половина е критичен, защото тогава клетките се чистят, започва физическата слабост, кожата и гърлото изсъхват. Мине ли този период, организмът свиква дори без вода, твърдят йогите.

 

Учителят Петър Дънов:

Посрещайте изгревите – ще усетите сила!

 

Сред слънцеядите има много последователи на Петър Дънов. Те напомнят на какво ни е учил този велик човек. Ето думите му: Точно преди изгрев Слънцето има толкова мощна енергия, че може да пренастрои и обнови клетките на тялото. В този момент небесното тяло е суперактивно, а човешкият организъм – най-податлив на влиянието му.
Затова Дънов съветва да посрещаме изгревите, за да хармонизираме процесите в организма си. Ако приемем, че клетките и мозъкът ни са като батерии, които черпят сили и обновление от естествени източници, то точно Слънцето е изворът на тази енергия.

 

Д-р Петър Атанасов, шеф на клиника в “Пирогов”:

Пълна глупост е отказът от ядене и вода!

Пълна глупост е, че гледайки Слънцето, човек няма нужда да се храни и да пие вода. Какво, гледайки Слънцето да се самоубива ли? Ами нали ние всеки ден с храната поглъщаме част от Слънцето – във всеки хранителен продукт - зеленчуци, плодове и др., се съдържа преобразувана слънчева енергия в белтък, мазнини, въглехидрати. Обръщам се към хората: Престанете да се доверявате на опасната мода! Не изпадайте в крайности. Слънцето безспорно е полезно, но с мярка. Лекарите знаем, че дозата прави лекарството. Надхвърлиш ли я – то става отрова.

 

Индиецът Хира Манек 18 години не хапнал нищо

Индиецът Хира Манек вече 18 години се храни само със Слънце и вода. Тази диета е потвърдена от лекари,  според които възрастният мъж се е превърнал в нещо като чип. Той се захранва и обновява чрез лъчи, възприемани по древна духовна практика. “Слънчевият мъж” неотдавна беше в България и обясни, че освен физическо здраве небесното тяло развива сетивата и калява психиката. Според него взирането в Слънцето трябва да става постепенно и не повече от 45 минути на ден. Дори и невидими, зимните слънчеви лъчи също могат да доставят на организма всичко необходимо за него. Примерно какъвто е витамин D. Не е нужно взирането в огненото кълбо да се прави без мигане. Напълно допустимо е да се отклонява погледа за няколко минути и отново да се съсредоточава върху Слънцето. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване