05/28/15 21:25
(http://pik.bg)

Художници рисуват 3D-картини в Благоевград

Художници рисуват 3D-картини в Благоевград

В Благоевград стартира второто издание на 3D-фестивала, по време на който художници ще показват творбите си в градски условия, БГНЕС. Художници рисуват творбите, които след завършването си ще изглеждат като триизмерни, предимно в подплощадното пространство между театъра, АУБ, областната управа и градската градина в областния град.

Това е второто поредно издание на фестивала. Миналата година творби бяха рисувани на същото място, както и на моста на влюбените. Там имаше слонче с крила, но от ходенето върху него то вече почти не личи. Върху стената на областната управа сега художник рисува черквата "Въведение Богородично". На нейно място миналата година бе изрисуван конят, символ на Благоевград. Върху миналогодишната картина на Рилския манастир, изобразен от младежи от Македония, днес ще има нова творба с неоформен за сега сюжет. 3D-художниците ще рисуват творбите си до събота. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване