05/29/15 22:17
(http://www.dnevnik.bg/)

Блатер: Ще направя ФИФА по-силна и ще се оттегля през 2019 г. (видео)


Президентът на ФИФА Сеп Блатер, който днес получи пети пореден мандат, обеща да направи организацията по-силна.

Той обяви, че ще се оттегли през 2019 г., а в този период ще върне доверието в световната футболна централа. 

"Поемам отговорността да върна доверието във ФИФА. Убеден съм, че можем да го направим. Аз съм вярващ човек. Бог, Аллах или в който друг вярваме, ще ни помогнат да върнем ФИФА на мястото, на което трябва да бъде", заяви Блатер в кратката си реч след края на изборите.

"Обещавам ви, че в края на моя мандат ще предам много силна ФИФА на моя наследник. Здрава ФИФА и добра ФИФА. Ние трябва да работи заедно за това", допълни 79-годишният швейцарец.

Той заяви, че възрастта му не е проблем. "Питате ме за моята възраст. Има хора, които са на 50 години, а изглеждат по-стари (от мен)."

"Казах ви още преди началото на тези избори - аз харесвам тази работа и харесвам работата с вас. Не съм перфектен, никой не е перфектен, но съм сигурен, че заедно ще свършим много добра работа", продължи Блатер в обръщението към делегатите. 

"През следващите четири години аз ще бъде капитан на този кораб, наречен ФИФА, и заедно ние ще го изведем до бреговете."

Блатер благодари на своя съперник принц Али и поздрави хората, които са гласували за него, защото е бил много силен кандидат. 

"Благодаря ви за доверието, което ми гласувахте. Заедно ще успеем. Давай, ФИФА, давай, ФИФА", завърши новият стар президент. 

В събота Блатер и принц Али ще дадат пресконференция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване