05/29/15 09:36
(http://pik.bg)

ДПС ще подкрепи 2 инициативи на други партии

ДПС ще подкрепи 2 инициативи на други партии

Парламентарната група на ДПС обяви подкрепа за две законодателни инициативи на депутати от други парламентарни групи - промени в Наказателния кодекс, внесени от Методи Андреев и промени в Изборния кодекс, внесени от Георги Кадиев.

"Изразявам своя респект от тези две инициативи и от името на ДПС изразяваме силното очакваме, че останалите народни представители освен вносителите ще ги подкрепят", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от трибуната на парламента.

Промените в Наказателния кодекс предвиждат отпадане на давността за престъпленията, извършени по време на комунизма и са стара кауза на ДПС от няколко предишни парламента. Същото важи и за промените в Изборния кодекс, които предвиждат позволяването на агитация на език различен от българския при осигурен превод.

Тези две инициативи се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който попаднахме в последните месеци, каза Лютви Местан. ДПС ще подкрепи и двете инициативи, а приемането им ще допринесе за частично реабилитиране на европейския облик на България, каза още лидерът на ДПС. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване