05/29/15 21:04
(http://pik.bg)

Лукарски: Ще проведем заседание на Междуправителствената комисия със Сърбия

Лукарски: Ще проведем заседание на Междуправителствената комисия със Сърбия

Ще проведем заседание на Междуправителствена комисия със Сърбия, на която съм председател от българската страна като министър на икономиката. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на икономиката Божидар Лукарски.

„Предстои да проведа среща с председателят на комисията от тяхна страна и признат министър на енергетиката и минното дело Александър Антич, с когото вече сме провеждали срещи”, обясни Лукарски.

Той посочи, че ще бъде обсъден конкретен казус, за който дискусия вече е започнала на срещата през декември месец.

„Става въпрос за диверсификацията на доставките на газ и по-конкретно изграждането на газовия конектор между България и Сърбия, което е приоритетна ос от ОП „Иновации и конкурентоспособност”. Ще видим какъв ще е напредъкът от сръбска страна”, подчерта министърът на икономиката.

Той отбеляза, че среща ще се проведе и с вицепремиера Расим Ляич и министърът на икономиката на Сърбия Желко Сертич.

„Ще обсъждаме различни казуси свързани с търговския обмен и туризма. Ще има представители на Министерство на туризма и Министерство на енергетиката. Ще водя доста внушителна делегация, която е от над 40 български фирми с най-различни интереси към инвестиционни проекти в Сърбия”, посочи Божидар Лукарски.

По думите му в момента там се отварят много строителни Лотове пред присъединителните фондове и такива свързани с изграждането на пречиствателни станции за отпадни води в големите сръбски градове.

„Има интерес от български строителни фирми към всички тези инфраструктурни проекти. Мисля, че на този форум, който е на 1 и 2 юни, ще имаме доста теми за обсъждане”, допълни Лукарски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване