05/29/15 01:37
(http://pik.bg)

Правят Столична агенция за инвестиции

Правят Столична агенция за инвестиции

Столична агенция за инвестиции (САИ) да бъде създадена към Столичната община, предложи кметът на София Йорданка Фандъкова на първото за годината заседание на Консултативния съвет по финанси и стопанска дейност към кмета на София. Сред новите членове на съвета са председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, Христо Илиев - собственик на голяма компания за недвижими имоти, както и общинските съветници Иван Таков и Владимир Кисьов.

Целта на създаването на САИ е компаниите, които имат инвестиционни намерения в София, да получават от едно място цялата информация, която ги интересува, да бъдат намалени и премахнати административните пречки и забавяния, обясни Фандъкова.

София е на 30-то място между 300 градове по света в класация за икономическо развитие, посочи Йорданка Фандъкова. "За последните десет години приносът към БВП на столицата е нараснал с 6,7%", каза Фандъкова. Тя добави, че София е европейският град с най-ниска безработица. Пред бизнесмените от КРИБ и общинските съветници Фандъкова представи Инвестиционната програма на общината за 2015 г., както и Стратегията за иновации.

"До средата на годината ще бъдат спрени от движение старите автобуси "Икарус", съобщи още Фандъкова. Тя допълни, че от началото на май по линия 310 в "Люлин" ще се движат само нови рейсове.

 

 

"Стандарт"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване