05/29/15 04:54
(http://pik.bg)

Шефове на таксиметрова фирма ще отговарят за данъчни престъпления

Шефове на таксиметрова фирма ще отговарят за данъчни престъпления

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе днес обвинителен акт за данъчни престъпления срещу пълномощника на фирма "Корект Транс 1" ЕООД Мариян Киров от Асеновград и срещу управителя и представител на същата фирма Стоян Чобанов от Сливен.

Мариян Киров е обвинен в това, че през периода от ноември 2008 г. до януари 2010 г. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за "Корект Транс 1" ЕООД в размер от 23 387 лв., като е съставил и използвал документи с невярно съдържание. Той не е отразявал продажби по фискални бонове, издадени от електронни таксиметрови апарати с фискална памет. Управителят на таксиметровата фирма Стоян Чобанов, пък, ще носи отговорност за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения на дружеството в особено големи размери- 217 431 лв.

Вместо тази внушителна сума, той е декларирал в НАП нулев размер на дължимия корпоративен данък. Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния. Делото вече се състои от 30 тома, призовани са 141 свидетели, пет вещи лица, извършили експертизи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване