06/03/15 21:02
(http://www.klassa.bg/)

GEFCO отчита положителен резултат в Алжир още в първата година от откриването на филиала

 GEFCO Group, европейски лидер в логистиката на автомобили и световен образец в индустриалната логистика, утвърждава успешното начало на дейността си в Алжир. Само година след стъпването си в страната и с оборот над 5 млн. евро, алжирският филиал вече се налага като основен играч в националния логистичен сектор. Люк Надал, председател на УС на GEFCO, подчертава: „Подобен успех отразява доверието, което ни оказват клиенти и партньори, заради качеството на услугите ни и опита на екипите ни. Като единствен логистичен оператор с пълно управление на глобална верига на доставки, за нас е чест да подкрепим Алжир в проектите за индустриализация и разгръщането на външната търговия.”

 

GEFCO Алжир – завладяването на обещаващ автомобилен пазар

С прогнозен ръст на БВП 4% и с динамична външна търговия, алжирската икономика продължава да демонстрира отлично представяне. Освен това, Алжир е вторият по мащаб автомобилен пазар в Африка и един от най-обещаващите в света.

Позовавайки се на 65-годишния опит на Групата в автомобилния сектор, GEFCO Алжир инвестира в основна логистична инфраструктура и изгражда две съоръжения за подготвяне и складиране на нови автомобили - в Мостаганем, западната част на страната и в Буфарик, близо до столичния град Алжир. С площ от 5 хектара, базата в Буфарик предлага складови услуги и управление на логистиката. Поради тази причина платформата се е наложила като водеща в Алжир.

Като доказателство за своята специализация, филиалът е ангажиран с получаване, складиране и обработката на превозни средства, както и тяхната дистрибуция от името на вносителя SAIDA до различни дилъри. Освен това, алжирският филиал е поел дистрибуцията на нови коли до дилърите на PSA Peugeot Citroën. През 2014 г.GEFCO Алжир транспортира общо 55,000 превозни средства.

„Автомобилният сектор е един от пилоните на стратегията ни за развитие в Алжир. Имаме всички качества, необходими да подкрепяме разгръщането на автопроизводителите и доставчиците на оборудване в Алжир и Северна Африка. Целта ни е в следващите няколко години да сме основен играч в страните от Магреб”, каза Бертран дьо Техтерман, изпълнителен директор на алжирския филиал.  

 

Стремителен ръст на международните услуги „от врата до врата”

Алжир се радва на стратегически добро географско разположение за търговия с Европа, Близкия Изток, Латинска Америка и Азия. Тези зони, в които GEFCO вече присъства, са важни източници за бизнес ръст. Групата планира през 2015 г. да разшири географски присъствието си чрез започване на дейност в Югоизточна Азия, Южна Корея, Гърция и Сърбия

През 2015 г. развитието на международната логистика ще е основен приоритет за GEFCO Алжир. Като следствие от това, звеното инвестира в разгръщането на нови потоци от столицата Алжир към Виетнам, Дубай и САЩ. Междуконтиненталните потоци включват предимно транспорт на текстил, битова електротехника и резервни части. Други от потоците, планирани за 2015 г. са към Западна и Южна Европа, както и към Китай, Камбоджа и Индонезия.

За да подкрепя международното развитие на производителите, GEFCO Алжир предлага напълно интегрирани международни услуги. Те включват логистика и митническо съдействие, обработка на поръчки, cross-docking, събиране и преразпределение на товарите, качествен контрол и дистрибуция.

 

Опитен екип, подкрепян от стратегически партньори

Начело на динамичния екип, воден от ценностите на GEFCO за качество на услугите, Бертран дьо Техтерман има всеобхватен опит в автомобилния бранш. Преди да поеме поста в GEFCO Алжир, той е бил забележителен в качеството си на директор за логистиката на готови автомобили в британския филиал.

GEFCO Алжир изгражда мрежа от партньори с изисквания към качеството, каквито са изискванията и на самата Група. Тези партньори са въвлечени активно в морския и наземен транспорт, в складовите решения и в услугите с добавена стойност като предпродажбената подготовка на превозни средства.

„Стремим се да помагаме на клиентите си в контрола върху логистичните разходи. По този начин те могат да се концентрират върху основния си бизнес”, допълва Бертран дьо Техтерман.

Всичко описано дотук, показва, че са налице факторите, които позволяват на GEFCO Алжир да „яхне вълната” и да постигне поставената цел – през 2015 г. да удвои оборота си и да отчете над 10 милиона евро.

 

Групата ЖЕФКО (GEFCO Group)

GEFCO създава и прилага логистични решения за производители, като с това допринася за увеличаване на добавената стойност на техните продукти. Услугите предоставяни от GEFCO са базирани на опита, натрупван през последните 65 години. Един от основните сектори, източник на този специализиран опит, е автомобилната индустрия – комплексен бранш с високи изисквания. Представена в 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4.1 млрд. евро за 2014 г. и 11,500 служители. Чрез своите над 350 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Югоизточна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Балканите, Източна Азия и Южна Америка. 

Интернет страница: www.gefco.net

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване