06/03/15 12:07
(http://pik.bg)

БЧК: Няма недостиг на водни спасители

БЧК: Няма недостиг на водни спасители

В страната ни няма недостиг на водни спасители. Това каза Стоян Андонов, член на НС на БЧК и председател на Националната комисия по водно спасяване по време на пресконференция по случай седмица на водното спасяване, предаде агенция „Фокус”.

Той опроверга информацията, че в България не достигат 3 хиляди спасители.

„Миналата година са заверени 1 600 талона за водни спасители, това означа че е заверена работоспособността им за конкретния сезон. Тя всяка година се проверява. Спасители има абсолютно достатъчно и то с квалификация на европейско ниво, категоричен бе той. „Тези спасители често получават по-голямо възнаграждение и уважение за труда си, извън България4, призна все пак той.

"През 2015 година са обучени общо 635 водни спасители. 412 от тях за плувни басейни, 223 за открити водни площи и море. На този етап има достатъчно кадри за обезопасяването на Черноморските ни плажове и водни басейни", съобщи Андонов.

„В началото на година недостигът има и в САЩ и в България, защото спасителите са предимно млади хора, ученици и студенти, и в тази част на сезон те още не са завършили. За товаима известни затруднения. Законодателят даде възможността през този период спасителните постове да могат да се организирати и изграждат стъпаловидно на базата на посещаемостта на морските плажове. Това до голям степен ще реши проблем със стартирането на сезона“, разясни още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване