06/03/15 19:44
(http://pik.bg)

Във Варна се увеличават желаещите да осиновят дете

Във Варна се увеличават желаещите да осиновят дете

Няма спад на осиновяванията във Варна. Това каза Анна Конукова, ръководител на Отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане” във Варна, информира Радио „Фокус” – Варна. Тя посочи, че дори напротив, в последните години се наблюдава тенденция към увеличаване на броя на желаещите да осиновяват деца, като има и много желаещи от чужбина.

„Процедурата по осиновяванията се ускори, а и документите се разглеждат много бързо”, посочи специалистът. Конукова допълни, че за 2014-та година от Варна са били осиновени 61 деца, от които 11 деца са били осиновени в чужбина. Осиновителите извън България са предимно от САЩ, Италия, Испания и Франция.

„Специално осиновителите от Америка прави впечатление, че нямат проблем да вземат деца с увреждания. Впечатление прави, че много от двойките си имат собствени деца, а знаете, че по принцип към осиновяване се насочват предимно хора, които нямат собствени деца. Според американците едно дете е много по-добре да живее в семейна среда, отколкото в институция”, каза още Анна Конукова.

Тя допълни, че до края на месец април тази година са били осиновени 20 деца, от които 7 са осиновени от чужденци. Освен това две деца имат срещи с кандидат-осиновители от Италия, като се очаква да се проведат срещи с кандидати и от Америка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване