06/03/15 20:49
(http://www.klassa.bg/)

Финансова визия за бъдещето

 На 10 юни 2015 г. ще се проведе четвъртото издание на традиционния CFO Forum, организиран от EY - Ърнст & Янг България в партньорство с Forbes. Тази година събитието поставя голямата тема за потенциала на корпоративните резултати и пътищата, по които финансовите директори могат да поведат своите компании и екипи в търсене на иновативни начини за оптимизация на бизнеса и увеличаване на стойността. Някои от акцентите в програмата тази година са:


Иновации във финансовия мениджмънт

Голямата изненада тази година е Бярте Богснес, вице президент управление на корпоративните резултати в Statoil и председател на Beyond Budgeting Roundtable, който идва от Норвегия специално, за да участва в CFO Forum 2015. Той ще направи въведение в Beyond budgeting - иновативен мениджмънт модел, който променя традиционното управление от „упражняване на контрол“ към „овластяване и приспособяване към реалността“. „Целта на Beyond Budgeting не е задължително да се откажем от бюджетите, а по-скоро да помогнем на организациите да се отнасят към реалността достатъчно сериозно – и към динамичността, и към непредвидимостта на бизнес средата. За да направим така, че това да се случи, трябва да променим традиционния модел на управление. Бюджетирането и нагласата за бюджетирането са в сърцевината на традиционния мениджмънт, затова е очевидно да започнем промяната точно оттам.“ коментира г-н Богснес. На 10 юни той ще разкаже с практически примери как норвежката компания Statoil въвежда принципите на Beyond budgeting.

Пазарът на финансови специалисти: мисли като предприемач

Профилът на успешния финансов мениджър се променя. Финансистите по правило притежават изключително добри техническите компетенции, но, оказва се, това не е достатъчно. Уменията да общуваш и взаимодействаш активно с останалите членове на екипа оказват все по-голямо влияние върху цялостното представяне на професионалистите изобщо. Кои са техниките, които успешните финансови лидери използват при проактивно вземане на решения и изработване на финансовата стратегия на компанията, какви са новите компетенции, които бизнесът и преките ръководителите изискват от финансовите директори? Тези теми ще засегнат Кевин Аспегрен, президент на Американския университет в България и Дарина Пенева, управляващ директор на Stanton Chase и член на борда на директорите на Българската Екзекютив Сърч Асоциация.

Рисковете в професията: корпоративни измами и последиците от тях от гледна точка на финансовите директори

 

Днес измамите и бизнес споровете са все повече и повече. В икономика, поставена под стрес, много компании усетиха натиска и напрежението на оцеляването. Каква е величината на измамите и корупционните рискове, пред които се изправя бизнесът днес? Как се отразяват те на фирмите и за какво трябва да са подготвени? В интервю на живо Мариус Виталис, лидер на услугите, свързани с корпоративни измами в EY Полша ще очертае последните тенденции в областта на корпоративните измами и най-честите корупционни рискове в корпоративния свят.

 

И отново за възможностите за развитие на бизнеса: ролята на финансовия мениджър при международното разрастване на бизнеса

 

Илина Лилова, мениджър на най-голямото подразделение в производителя на бързооборотни стоки "Фикосота синтез" - продукти за дома и лична хигиена и един от най-успешните мениджъри в областта на бързооборотните стоки ще сподели своя опит и разбиране за това как най-добре топ мениджмънта на компанията да взаимодейства с финансовата функция при международна експанзия на бизнеса и каква е ролята на финансовия директор при разработване на нови пазари.

 

CFO на годината 2015

По традиция, CFO Forum ще завърши с церемония по награждаване на победителите в конкурса CFO of the Year 2015. Конкурсът  CFO на годината се провежда за втора поредна година, за да отличи онези финансови лидери, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за  утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти. Тази година конкурсът се радва на повишен интерес от страна на финансистите. Участници в конкурса са финансови директори от почти всички сектори на икономиката: банки и финансови институции, производствени компании, услуги и търговия. Награди ще бъдат раздадени в следните категории: стратегия за развитие на финансовата функция, ликвидност и риск, планиране и прогнозиране, контрол и отчетност и цялостен принос. Припомняме, че за победител в първото издание на наградите CFO на годината 2014 бе избран Николай Андреев, финансов директор на Нова Броудкастинг груп.

Повече за форума на финансовите директори, както и за конкурса CFO на годината 2015 може да намерите тук http://www.ey.com/BG/en/Home/EY-Bulgaria-CFO-Program

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване