06/03/15 14:56
(http://www.dnevnik.bg/)

Цацаров: Несериозен е срокът на правосъдното министерство за обсъждане на Закона за съдебната власт


Главният прокурор Сотир Цацаров определи като "несериозен" поставеният от правосъдното министерство срок до 15 юни за обществено обсъждане на промените в Закона за съдебната власт. Той заяви, че ще следва не тези срокове, а зададените от Висшия съдебен съвет, защото нещата са прекалено сериозни, за да са подложени на 11-дневно обсъждане.

До 25 юни държавното обвинение ще излезе с единна позиция по предложенията, част от които засягат самата прокуратура, съобщи Цацаров, цитиран от БНР.

"Аз имам съвсем ясна лична позиция. Съвсем съм наясно както с огромните позитиви, така и с огромните негативи на подобен законопроект. Но когато ги кажа в момента, тълкуването ще бъде, че едва ли не главният прокурор задава тона на системата", заяви Цацаров. Уточни, че първо ще чуе мненията на колегите си, за да не излезе, че държавното обвинение заема становището на главния прокурор.

В момента в Народното събрание са внесени общо три проекта за промени в Закона за съдебната власт – на ГЕРБ, който е подобен на лансираните от самия главен прокурор идеи, на АБВ и на Министерството на правосъдието. Сотир Цацаров е разпоредил в прокуратурите в страната да бъдат организирани дискусии по всички проекти, включително и по предложението за промени в конситуцията.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване