06/30/15 07:13
(http://www.klassa.bg/)

Twisted Sister свириха в памет на Ей Джей Перо

 Десет години след дебюта си на Kavarna Rock Twisted Sister закриха юбилейното издание на феста и докараха мускулна треска на над 12 000 души на стадион „Калиакра” завчера. Спретнат в бели джинси и потник с недвусмислено послание „Просто кажи „Майната му!” (дискретна гавра със слогана на спортен гигант), Дий Шнайдер направи първия си шпагат на сцена малко преди 23 ч. С напредването на възрастта енергичният нюйоркчанин все по-рядко посяга към грима в папагалски разцветки, който бетонира статуса му на икона в глем рока през 80-те. Афинитетът му към крещящите нюанси пролича само в цикламената стойка за микрофон, с която Шнайдер не спря да навърта километраж по сцената в следващите два часа.

 

Още с откриващата What You Don't Know (Sure Can Hurt You) бандата обяви, че посвещава шоуто на барабаниста Ай Джей Перо, който бе покосен от инфаркт през март. В европейската обиколка на Twisted Sister по спешност се включи виртуозният Майк Портной, който опозна вкуса на мидите от фермата край Каварна като част от Dream Theater през 2009 г. Името на Перо бе интегрирано във всяка от визиите, които групата използва по време на шоуто си. „Наскоро колеги ме попитаха „Защо си скъсвате задника от път, за да свирите в място като България?. Казах им „Не сте виждали по-невероятна публика”, обясни Шнайдер. Обвита от фамозни пироефекти, групата изпълни класики като We're Not Gonna Take It, I Wanna Rock и Burn In Hell. Twisted Sister се разделиха с БГ феновете с новината, че догодина ще поемат на прощално турне. Още преди  да утихнат аплодисментите от двата биса, организаторите на Kavarna Rock обявиха, че следващото издание на феста ще се проведе между 1 и 3 юли, а билети на зелено вече се продават на цена от 70 лв. в eventim.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване